پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00007:01 - 1400/06/26

بانوانی که در خانه ارزش آفرین می شوند/زنجیره سازی در تولید پوشاک/

بانوی کارآفرین با راه اندازی اولین مرکز شتاب ارزش آفرینان کشور توانسته است شمار قابل توجهی از بانوان را در چندین استان مشغول به کار کند.

 در میان بانوان، افراد زیادی هستند که با وجود داشتن استعداد و هنر‌های مختلف نتوانسته اند جذب بازار کار شوند؛ خانم‌هایی هم هستند که کار در منزل را ترجیح می‌دهند، همچنین بانوانی که به دلیل نا آشنایی با شرایط بازار آنطور که باید و شاید نمی‌توانند سهمی از آن داشته باشند.

همه این موارد مشکلاتی است که مورد توجه یک بانوی اصفهانی قرار گرفت و انگیزه‌ای شد تا به دنبال راهکاری باشد که هم برای خودش فرصت شغلی ایجاد کند و هم به اشتغال بانوان کمک کند. نفیسه عروجی برای رسیدن به این هدف طراحی و تولید پوشاک را برگزید. او متولد سال ۱۳۵۶ و دانش‌آموخته مدیریت است و به عنوان کارآفرین برتر در حوزه صنایع دستی در اصفهان و منتخب اتاق بازرگانی با عنوان بانوی موفق و برتر بر اساس تجربیات انتخاب شده است.

کسب و کاری خلاقانه بر مبنای هویت ملی

نفیسه عروجی بانوی کارآفرین اصفهانی در گفتگو با خبرنگار ما، کمبود سرمایه و امکانات را مشکل بسیاری از بانوان و از جمله خودش برای راه اندازی کسب و کار دانست و گفت: در جست و جوی فرصت شغلی مناسب، متوجه شدم تولیدات زیادی در حوزه صنایع دستی و روستایی وجود دارد که دیگر جذابیت خود را از دست داده است؛ تولیداتی که در قبال آن‌ها دستمزد ناچیزی هم به فرد داده می‌شود.

او ادامه داد: با سه سال کار پژوهشی تصمیم گرفتم کاری با تمرکز بر اصالت و هویت پوشاک ایرانی را کلید بزنم و در واقع از هنر‌های دستی و صنایع دستی با نگاه خلاقانه و نوآوری برای به روز کردن پوشاک استفاده کنم.

کسب و کار

این بانوی کارآفرین با تاکید بر اینکه توانستیم در طراحی هایمان هویت پوشاک ایرانی را احیا کنیم افزود: به عنوان مثال سربند‌هایی را که اقوام مختلف استفاده می‌کردند، به روز کردیم و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دادیم و در حقیقت سنت‌ها را با طراحی امروزی به زندگی مشتریان خود آوردیم.

اشتغالزایی برای بانوان هنرمند در خانه

عروجی ایجاد زنجیره تولید در مشاغل خانگی را مهمترین دستاورد خود دانست و گفت: هم اکنون حدود ۶۰ نفر در استان‌های اصفهان، گلستان و سیستان و بلوچستان با ما همکاری می‌کنند و مراحل مختلف طراحی و تولید پوشاک را در فضای خانه انجام می‌دهند.

او با اشاره به راه اندازی اولین مرکز شتاب ارزش آفرینان کشور در حوزه تخصصی مشاغل خانگی و صنعت پوشاک گفت: در این مرکز به زنان و جوانان با رویکرد کارآفرینی و اشتغال در چهار قالب منتورینگ، تسهیلگری، مشاوره و کوچینگ آموزش داده می‌شود تا هر فرد متناسب با استعداد و ظرفیت فردی و جغرافیایی برای خود، کسب و کاری ایجاد کند.

این بانوی کارآفرین گفت: به زودی با رایزنی‌هایی که شده محصولات خود را به طور مستقیم به روسیه صادر می‌کنیم.

تولید پوشاک
ارتباط گسسته تولیدکنندگان پوشاک با دانش و سنت

آرش امامی دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: به جز چند استان که پوشش سنتی خود را حفظ کرده‌اند در صنعت پوشاک کشور چیزی به عنوان لباس ملی نداریم و از افتخارات طبقه متوسط به بالای ما این است که پوشاک با برند‌های گرانقیمت خریداری و از لباس‌های غربی الگوبرداری می‌کنند.

او کمبود متخصص و دانش آموخته در صنعت پوشاک را عوامل اصلی آسیب به این صنعت دانست و گفت: طراح لباس باید جامعه شناسی و تاریخ را بشناسد، اما در دانشگاه‌های کشور فقط دو رشته به این صنعت مرتبط است، درحالی که در کشور‌های دیگر حدود۱۶۰ رشته دانشگاهی در صنعت پوشاک دایر است که در ۹ دسته از جمله دوخت، طراحی، فروش و بازاریابی و… طبقه بندی می‌شود.

سهم ناچیز تولیدکننده بزرگ پارچه کشور از تولید پوشاک

دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اظهار کرد: اصفهان۷۰ درصد از پارچه کشور را تولید و با قیمت مناسب عرضه می‌کند، اما سهم این استان از تولید پوشاک فقط دو درصد است.

امامی افزود: واردات پوشاک سالیانه حدود شش میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌کند، در حالی است که با خلاقیت و بهبود کیفیت تولیداتمان می‌توانیم نیاز بازار را تامین کنیم و صادرکننده هم باشیم.

پارچه

او ارزش آفرینی در حوزه مشاغل خانگی را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: تعداد دفاتر شتاب دهنده صادرات و برندینگ، دفاتر تسهیل کننده کسب و کار‌های خانگی و ایجاد کننده کسب وکار‌های جدید در کشور ما اندک است و باید برای رفع این نقیصه گام‌های جدی برداشته شود.

دبیر اتاق بازرگانی از ایجاد اولین آزمایشگاه لیبلینگ پوشاک ایران در استان اصفهان خبر داد و گفت: این آزمایشگاه با بررسی توان و تاب آوری لباس و پوشاک در برابر شستشو، کمک می کند تا تولید کننده پارچه مناسب را تهیه و انتخاب کند.

حمایت از ایجاد مراکز ارزش آفرینی و شتاب دهنده

حسین باقری مدیر کارآفرینی و توسعه اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت: این اداره کل مجوز اولین مرکز شتاب ارزش آفرینان کشور در حوزه تخصصی مشاغل خانگی و صنعت پوشاک را به خانم عروجی کارآفرین اصفهانی اعطا کرده است.

او افزود: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، درصدد است با اعطای مجوز‌های مختلف برای دفاتر مشاوره کارآفرینی و شتاب دهنده‌ها به فعالیت افراد جویای کار و کارآفرینان در بخش مشاغل خانگی کمک و موانع کار را آن‌ها را برطرف کند.

مدیر کارآفرینی و توسعه اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: افراد می‌توانند با دریافت مجوز شتابدهنده، به فعالیت‌های آموزشی، پرورشی و رشد فعالیت‌های نوین و کارآفرینانه بپردازند.

اقدام این بانوی کارآفرین اصفهانی تلاشی برای توانمندسازی و کارآفرینی در حوزه بانوان بوده است؛ او در کسب و کاری که راه اندازی کرده کل زنجیره ارزش مشاغل خرد و خانگی را تنظیم ومحصولاتش را با رویکرد خوشه سازی و شبکه سازی وارد سطوح بازار کرده است. اقدامی که با خلاقیت همراه و مبتنی بر پژوهش بوده و می‌تواند الگویی برای تبدیل کسب و کار‌های خرد، پراکنده و کم بازده به مجموعه‌ای درهم تنیده و سودآور باشد.

گزارش از کیانا گودرزی

انتهای پیام/ص

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین